2. ročník krajského turnaje seniorů MÖLKKY Bílovec 2024

 

Dne 10. října 2024 Krajská rada seniorů Moravskoslezského kraje uspořádala, v prvotním zámyslu v rámci akce Aktivní září na podporu 10. ročníku Evropského týdne sportu, krajský turnaj ve hře mölkky, která se pomalu, ale jistě, dostává do podvědomí seniorů jako příjemná, jednoduchá a zábavná hra, která se dá hrát v podstatě kdekoliv a s libovolným počtem hráčů různého věku a pohlaví, v rodině, na setkání, o dovolené! A nikdy nezklame a všichni, kdo ji hrají, se pobaví, zasmějí a vytvoří příjemnou atmosféru v celém kolektivu hráčů!

Podle původního zámyslu jsme měli uspořádat tento turnaj 17. září (odtud Aktivní září), ovšem začalo pršet, tak jsme turnaj přeložili na 19. září a posléze jsme turnaj vzhledem k záplavám úplně zrušili. Na volejbalových hřištích „Na Střelnici“, v místě předpokládaného konání, byl metr vody! Vše jsme však měli organizačně připraveno, tak jsme vybírali další vhodný termín a rozhodli jsme se turnaj uskutečnit 10.10.2024, ale na tenisových kurtech TJ Spartak Bílovec.

Znovu se rozjel stroj zasílání nových přihlášek a k našemu překvapení se nakonec přihlásilo 50 zájemců, což jenom znovu dokázalo, že mölkky seniory oslovily a začaly být oblíbenou hrou! Účastníci byli z Ostravy, Bílovce, Bohumína. Nového Jičína. Studénky, Kopřivnice, Palkovic, Bohuslavic, Ratíškovic, Frýdlantu n/O., Jablunkova a Paskova.  Po odehrání základních skupin se účastníci rozdělili do pavouků hlavní soutěže o celkového vítěze a soutěže útěchy. Celkovými vítězi se stali Lumír Karas a Zdeňka Šobichová ze Studénky, na druhém místě se umístili Marie Darmovzalová z Ostravy a Zdeněk Stareček z Bílovce a třetí byly Jindra Taichmanová z Frýdlantu n/O. a Růžena Valášková  z Bílovce! Vítězky soutěže útěchy byly Jana Adamcová a Ludmila Sedláková z Bohumína.

Všichni účastníci prožili pěkný, větrný den, trošku pršet začalo při loučení s účastníky, ale všeobecně dobrou náladu to nezkazilo! Obdiv zaslouží pánové Mužík s Brusem, kteří přijeli do Bílovce z Kopřivnice na kole! Poděkování patří starostovi Bílovce, pod jehož záštitou turnaj proběhl, sportovním oddílům bíloveckého tenisu a mölekk, kteří nám byli při organizaci nápomocni a poskytly pro turnaj 5 kurtů, sportovnímu řediteli turnaje Jirkovi Tisovskému a v neposlední řadě seniorkám klubu seniorů Bílovec, jehož předsedkyní je Marie Kavalová, které se staraly o občerstvení účastníků turnaje! Účastníci turnaje, jak mi hromadně sdělovali, byli plni krásných zážitků, dobré nálady a s úsměvem se vzájemně rozloučili!! A o to především šlo!

Ing. Pavel Gluc