Třetí ročník krajského turnaje seniorů ve stolním tenise BRUŠPERK 2024

Potřetí v historii KRS MSK se dne 8. října 2024 v herně brušperské sokolovny sešli senioři, kteří mají rádi stolní tenis. Krajská rada ve spolupráci s KST Brušperk připravila třetí setkání seniorů a zahrát si přijeli čtyři ženy a s rekordní účastí 17 mužů. Předseda KRS MSK Pavel Gluc všechny účastníky úvodem přivítal, představil jim herní plán a za chvilku na pěti stolech začal boj o co nejlepší umístění v soutěži.

Ženy si to rozdaly hned o celkovou vítězku v souboji každá s každou a v bojích s třemi vítězstvími dominovala Zdeňka Ježowiczová z Bruntálu! Druhá skončila nejstarší účastnice turnaje Marie Duží z Háje ve Slezsku a třetí byla Dana Reliová z Bohumína. Muži byli rozlosování do čtyř tabulek a jednotliví vítězové se potom utkali o celkové vítězství, druzí z tabulek o 5. až 8. místo, třetí o 9.-12. místo a čtvrtí o 13.-17. místo celkového pořadí! Celkovým vítězem turnaje mužů se stal Jan Stoček z Bohuslavic, druhý byl Petr Sikora z Bohumína a na třetím místě skončil Antonín Klimánek z Raškovic.

Náš kraj a krajskou radu seniorů budou na celostátním přeboru RSČR ve stolním tenise 16.11. v Praze reprezentovat:

  • Ženy: Zdeňka Ježowiczová   (náhradnice Marie Duží)
  • Muži: Petr Sikora   (náhradník Antonín Klimánek), vítěz našeho turnaje v době konání přeboru je na operaci

Všem našim reprezentantům přejeme při zápasech v Praze pohodu a hodně sportovního štěstí!!

Celý turnaj proběhl v příjemném sportovním prostředí a kamarádské atmosféře, o přestávkách mezi zápasy dostali účastníci drobné občerstvení (káva, voda, koláče). Vítězové obou kategorií dostali poháry a všichni na stupních vítězů medaile a ceny!

Pavel Gluc