Třetí ročník Sportovní ligy seniorů Jihočeského kraje byl zahájen

V úterý 24. září 2024 byl v písecké sportovní hale zahájen již třetí ročník Sportovní ligy seniorů Jihočeského kraje. Stejně jako v minulých letech na projektu spolupracuje Jihočeská krajská organizace České unie sportu a Krajská rada seniorů Jihočeského kraje. Záštitu opět převzala opět náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje doc. Lucie Kozlová.

Od září do konce dubna se uskuteční 19 turnajů v jednotlivých okresních městech jihočeského kraje. Závěrečný turnaj a zároveň krajské kolo se bude konat jako v předchozích letech v Hrdějovicích. Termíny jednotlivých turnajů a jejich výsledky najdete na adrese www.ligasenioru.cz, na sociálních sítích Rady seniorů ČR a KRS JčK.

Soutěžit se bude tradičně v pěti disciplínách – šipky, hod na basketbalový koš, střelba na florbalovou branku přes kužely, člunkový běh s míčkem na softballové raketě a hod kroužky na tyčku. Tyto disciplíny v letošním ročníku doplní šestá – cornhole. Z každého turnaje si účastníci budou postupně zapisovat bodový příděl do celkového hodnocení. Na dubnovém finálovém turnaji se pak rozhone o celkovém vítězi i o nejlepších závodnících v jednotlivých disciplínách.

Prvními vítězi letošního ročníku se v písecké sportovní hale stali:

  • Hod basketbalovým míčem na koš  – Hrdinová Ivana
  • Člunkový běh s míčkem na softballové raketě – Liška Jan
  • Střelba florbalovou hokejkou na florbalovou branku – Kloboučník Jiří
  • Hod kroužky na tyčku – Liška Jan
  • Hod šipkami do terče – Fraňková Eliška
  • Cornhole – Pitrová Eliška

V měsíci říjnu se uskuteční další turnaje, a to ve Strakonicích, Českém Krumlově, Prachaticích a Jindřichově Hradci

Jaroslav Kupsa

Písek