Miss babča Moravskoslezského kraje roku 2024 je z OSTRAVY

Dne 26.09.2024 byl dokončen více než půlroční proces přípravy a volby nové krajské Miss babči a Štramáka roku 2024. Přihlášení účastníci se připravovali na tři disciplíny - představení se v déle do 1,5 minuty, volná disciplína do 3 minut a módní přehlídka ve zvoleném společenském oděvu.

Po okresním výběru postoupilo do krajského finále 6 mužů a 8 žen, kteří se  společně připravovali na různých soustředěních a setkáních. Finále proběhlo v Domě kultury AKORD v Ostravě-Zábřehu pod záštitou náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Jiřího Navrátila. Předsedou  šestičlenné poroty, která hodnotila vystoupení všech účastníků, byl starosta městského obvodu Ostravy-Jih a senátor Martin Bednář.

Atmosféra ve společenském sále byla vynikající, vystoupení soutěžících na velmi dobré úrovni. Celým téměř tříhodinovým programem provázeli moderátoři Zdeněk Kačor a Šárka Zubková. Všichni účastníci na závěr soutěže dostali kytice a dárky od různých sponzorů a dárců. Vítězná Miss babča navíc obdržela od předsedy Krajské rady seniorů Moravskoslezského kraje Pavla Gluce certifikát, který ji opravňuje k reprezentaci seniorů kraje a Krajské rady seniorů  v celostátním finále Babička roku 2024 v Olomouci.

Výsledky soutěže:
Miss sympatie: /hlasování přítomných diváků/  Jindřiška Hanusová z Fulneku, Štramák-sympaťák: Jan Mužík z Kopřivnice

Štramáci roku 2024:
Jan Mužík z Kopřivnice a Oldřich Auer z Havířova
bronzový štramák    Vilém Žák z Bohumína

Miss Babča:
2.vicemiss Jindřiška Hanusová z Fulneku
1. vicemiss Helena Čapková z Ostravy
MISS  BABČA 2024 Dušana ZÁVADOVÁ z Ostravy