VII. Sportovní hry seniorů Zlínského kraje

Krajská rada seniorů Zlínského kraje uspořádala 13. června 2024 pod záštitou primátora statutárního města Zlína už sedmý ročník sportovních her seniorů našeho kraje. Účastníky přivítal předseda Krajské rady seniorů Libor Pilka a hry slavnostně zahájil primátor statutárního města Zlína Ing. Jiří Korec. Úspěch ve sportovních bojích popřála na úvod účastníkům i Mgr. Jaroslava Müllerová, Ph.D., ředitelka Základní školy Kvítková, v jejímž areálu se hry konaly.

Na 130 soutěžících se s příznačnou seniorskou chutí pustilo do bojů o nejlepší umístění v tradičních seniorských disciplínách. Zlatými medailemi byli dekorováni a pohár vítězů získalo družstvo Klubu seniorů Malenovice. Na druhém místě se umístili senioři Klubu seniorů Luhačovice a na třetím místě Klub seniorů Bystřice pod Hostýnem. Po vyhlášení vítězů následovala společenská část programu, blahopřání vítězům a poděkování předsedy krajské rady seniorů všem aktivním účastníkům i organizátorům. K úspěšnému vyznění sportovních her přispěli vedle podpory magistrátu města Zlína i žáci a vedení Střední zdravotnické školy Zlín zajištěním zdravotnických služeb a rozhodčích, vedení Základní školy Kvítková poskytnutím kvalitních sportovišť a řada organizátorů ze zlínských klubů seniorů.

Letošní vítěz Krajských sportovních her seniorů Zlínského kraje se zúčastní Mezinárodních sportovních her seniorů v Liberci 11. až 13. července, které pořádá Rada seniorů České republiky Praha. Všichni věříme, že reprezentanti Zlínského kraje dosáhnou v celostátní soutěži co nejlepších výsledků.