Babička roku 2024 Plzeňského kraje

Krajská rada seniorů Plzeňského kraje připravila na 18. 6. 2024 odpolední setkání seniorů, jehož cílem bylo vybrat Babičku roku Plzeňského kraje a připravit zajímavé odpoledne především pro seniory. Pro toto setkání bylo zvoleno příjemné prostředí KD Šeříkovka v Plzni.

Účastnice a účastníky setkání většinou seniorského věku, především soutěžící účastnice uvítal předseda Krajské rady seniorů Plzeňského kraje p. Miloslav Hora a samozřejmě i hosty, kteří se výrazně podíleli na rozhodování o výsledku soutěže. Akci příjemnou formou moderoval Petr Jančařík a Josef Klika hudbou k tanci a poslechu přispíval též k dobré náladě.

Do soutěže se přihlásilo celkem 5 odvážných babiček z Plzeňského kraje, které se v prvním kole postupně představily a stručně pohovořily o svém životě, v druhém kole pak následovalo podrobnější představení svých zálib – literární články, veršovaný život, úvaha o zmizení mužů, taneční kreace s deštníkem. Velký ohlas vzbudilo vystoupení jedné soutěžící s harmonikou. Na závěr došlo na společnou promenádu.

Poté se sedmičlenná porota odebrala k řešení náročného problému, stanovit pořadí soutěžících dam. Rozhodování se účastnili předsedkyně RS ČR L. Desatová, hejtman Plzeňského kraje R. Špoták, představitelé města Plzně, M. Hora předseda Rady seniorů PK a zástupce sponzora.

Po náležité přestávce, která byla dána složitým porovnáváním výkonů a působením na diváky, došlo k vyhlášení výsledků. V mezičase, resp. souběžně, proběhlo i vyhodnocení divácké soutěže o babičku sympatie, které se mohli účastnit všichni diváci.

Po rozhodnutí v rámci poroty došlo k vyhlášení výsledku, tedy i také k rozhodnutí kdo bude reprezentovat Plzeňský kraj v celostátní soutěži Babička roku 2024. Je třeba ocenit snahu o dosažení co nejlepšího výsledku všech soutěžících dam.

Porota rozhodla takto:

  1.  Anděla Kalašová
  2.  Jarmila Šulcová
  3. Helena Václavíková

V divácké soutěži o Babičku sympatie zvítězila Anděla Kalašová.

Po vyhlášení výsledků soutěže se otevřel prostor pro tancechtivé seniorky a seniory, do tance se zapojili i senioři z Bavorska, kteří se často účastní akcí pořádaných naší seniorskou organizací.

Na závěr je třeba poděkovat všem, kteří se účastnili náročné přípravy této zábavné soutěže a to zejména paní Daně Heřmanové, člence předsednictva Krajské rady seniorů Plzeňského kraje.