Spolupráce mezi Krajskou radou a hornickými důchodci pokračuje

V květnu minulého roku slíbil předseda Krajské rady seniorů Moravskoslezského kraje Pavel Gluc Koordinačním výboru hornických důchodců Ostravsko karvinský revír, že spolupráce a setkávání obou orgánů bude pokračovat.  A skutečně i letos v květnu se jednání koordinačního výboru hornických důchodců  ostravsko-karvinských dolů zúčastnila členka Krajské rady seniorů Moravskoslezského kraje Milada Halíková, která přítomné zevrubně seznámila s plánem práce Krajské rady na rok 2024, ocenila aktivity členské základny seniorů v aktivizačních programech -  sportovních i vědomostních.

Zvláštní pozornost byla pak věnována jednak oslavám Mezinárodního dne seniorů, které se letos uskuteční 1.10.2024 v Mořkově, a dále kampani s názvem Hledáme seniora a seniorku MSK roku 2024. A Řeč pochopitelně přišla i na volby do Krajské rady seniorů Moravskoslezského kraje na léta 2025- 2028, které proběhnou v prosinci 2024.

Výstupy z tohoto jednání využiji členové Koordinačního výboru důchodců přímo ve svých 15 organizacích bývalých šachet Ostravsko karvinského revíru. Že se nám to podaří  splnit dokládají výsledky práce našich hornických organizací Dolu Dukla v Havířově, Dolu František v Horní Suché a Dolu Fučík 5 Žofie v Orlové. Děkujeme Krajské radě seniorů Moravskoslezského kraje za organizací akcí pro seniory a doufáme, že v tomto úsilí budou pokračovat i po volbách v dalším funkčním období.

Vilém Uher