Sportovní hry seniorů Plzeňského kraje 2024

Letošní sportovní hry seniorů, které iniciovala Krajská rada seniorů Plzeňského kraje proběhly 13.5.2023 v hokejbalové hale v Plzni. Zahájení her se zúčastnili představitelé Plzeňského kraje, města Plzně a městských částí. Vlastní hry pak zahájil předseda Krajské rady seniorů Plzeňského kraje JUDr Miloslav Hora.

Soutěžní disciplíny byly v souladu s disciplínami platnými pro celostátní kolo, které proběhne v Liberci. Konkrétní přípravu a realizaci převzalo opět Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM Plzeň, které je významnou členskou organizací Krajské rady seniorů Plzeňského kraje.

Letošních her se zúčastnilo celkem 17 soutěžních družstev, což je nejvyšší počet v historii SHS. Pozoruhodná je vysoká převaha žen – soutěžilo 13 družstev žen a 4 družstva mužů. Soutěže se účastnily také Ukrajinky žijící v Plzeňském kraji.

Vyhodnocení sportovní soutěže následovalo po zábavném programu opět v objektu TOTEM Plzeň.

Celostátních Sportovních her seniorů se zúčastní vítězná družstva krajských her. Za plzeňský kraj to budou v  kategorii žen družstvo Městské rady seniorů města Domažlice a v kategorii mužů družstvo Městské rady seniorů města Domažlice.