Slavnostní zakončení Sportovní ligy seniorů Jihočeského kraje

30. dubna 2024 přivítala Sportovní hala v Hrdějovicích jihočeské seniorské sportovce na slavnostním ukončení 2. ročníku této soutěže. Dalo by se říci, že doslova praskala ve švech, neboť se dostavilo 136 účastníků ze všech koutů Jihočeského kraje, čímž mile překvapili pořadatele.

Během druhého kola bylo uspořádáno 20 turnajů, a to v Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Prachaticích, Strakonicích a Táboře, do kterých se zapojilo okolo 450 seniorů. Vyvrcholením pak bylo finálové utkání v Hrdějovicích. Nad celým projektem převzala záštitu doc. Lucie Kozlová, náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje.

Seniorské sportovce přišli do Hrdějovic pozdravit a podpořit: předsedkyně RS ČR Ing. Lenka Desatová a místopředseda Miroslav Vajs, místostarostové města Tábora Ing. Lenka Horejsková, Českého Krumlova Dalibor Uhlíř, Prachatic Mgr. Jan Kotrba, předseda krajské organizace ČUS JUDr. František Vavroch, europoslankyně Ing. Radka Maxová.

Přítomní nejprve soutěžili v tradičních 5 disciplínách a pak přišlo na řadu hodnocení. Nejprve byli odměněni vítězové posledního turnaje soutěže, jako to bylo u všech předchozích. Poté následovalo vyhlášení vítězů jednotlivých disciplín za celý ročník a nakonec absolutní vítěz celého druhého kola – mistr Sportovní ligy seniorů JčK.

 Vítězové jednotlivých disciplín:

  1.  Hod kroužky na tyč:: Miroslav Zuzák
  2. Šipky:  Smrtová Alena
  3. Koš: Marie Štolovská
  4. Běh s míčkem na tenisové raketě: Vítězslav Vávrovský
  5. Střelba na florbalovou branku:Ladislav Verner

Absolutní vítěz:  mistr Sportovní ligy seniorů Jihočeského kraje: Jiří Kureš.

Když byly rozdány poháry a předány drobné dárky nejúspěšnějším závodníkům, dočkali se organizátoři stejného překvapení jako při zahájení. Část přítomných soutěžících žen změnila sportovní oblečené za to, které patřilo k večeru tohoto dne, vždyť bylo 30. dubna, a sportovní hala se najednou stala prostorem pro čarodějnický rej. Neodolali ani někteří muži. Všude bylo vidět i slyšet veselý smích. Ke slavnostní náladě přispěla i produkce živé seniorské kapely, takže řada přítomných si s chutí zatančila a zazpívala. Během celé ligy nešlo jen o aktivní pohyb seniorů a sportovní výkony, ale nedílnou součástí byla i společenská stránka setkávání a navazování nových přátelství.

Nollová Marie a Jaroslav Kupsa