Výlet do Prahy

Zahájení výletu do Prahy, kde Tančící dům představuje jednu z architektonických perel tohoto města, je vskutku nevšedním zážitkem. Jakmile se přiblížíte k tomuto úžasnému objektu, který je známý svými  neobvyklými tvary, můžete cítit, jak  jsou vaše oči  přitahovány jeho jedinečností. Tančící dům je opravdu jedním z nejvýraznějších příkladů moderní architektury v Praze.

Vstoupit dovnitř je jako vstoupit do jiného světa, kde se setkáváte s kombinací futuristického designu a inovativního umění. Měli jsme   příležitost shlédnout výstavu tanečních kostýmů, které byly použity při oblíbeném televizním pořadu StarDance.  Potom jsme vyjeli do 7 patra a při kávě jsme si užívali  terasu s výhledem na Prahu. Jakmile se ocitnete na terase, obklopeni neuvěřitelnými výhledy na historické centrum Prahy, jste ohromeni krásou, kterou tyto pohledy nabízejí. Měli jsme štěstí, že byl slunečný i když chladný větrný den, pro vyhlídku jako stvořený.

Návštěva Muzea Iluzí ve Vodičkově ulici pak přináší zcela jiný druh dobrodružství. Vstupujete do světa, kde se skutečnost mísí s iluzí a rozmanitými optickými klamy. Jste svědkem, jak jsou vaše smysly  klamány a vaše mysl je vyzvána k otázkám, jak snadné je být ošálen. Je to zábavné, ale i inspirující..

Toto muzeum jako brána do jiné dimenze, kde se smích mísí s úžasem a poznáním. Je to jako putování do světa, kde nic není tak, jak se zdá, a kde je každý roh plný překvapení