Turnaj v pétanque

Ve středu 25. 9. 2024 si členové spolku Senioři Hradec Králové vyzkoušeli v areálu Královéhradeckého sportovního klubu Roudnička menší turnaj v pétanque. Na čtyřech antukových hřištích se pod vedením Václava Slezáka utkalo sedm 2–3členných týmů. Každé družstvo odehrálo celkem sedm zápasů.

Bez porážky dokráčely k vítězství Iva Kubínová a Milada Kverková, když ve finále zdolaly Jitku a Karla Prušovy. Bronzové medaile a pohár za třetí místo vybojovali Jaroslav Kábrt, Marcela Karasová a Miroslava Ježková proti Libuši Sprinzové a Milanovi Knittelovi. V souběžné soutěži jednadvaceti hráčů na cíl dominovala Jitka Prušová se skvělým průměrem 29 cm. Při svižném tempu se vše stihlo za pět hodin.

Na turnaj se přišli podívat i Pavel Firman, předseda SK Roudnička a Jan Komárek, předseda KMS Roudnička. Odházelo a posbíralo se přibližně 1600 koulí, tedy zhruba jedna tuna!

K dispozici kromě skvělého hřiště byly i toalety, také stoly, lavice a možnost uvařit si kávu nebo čaj. Tohle vše a vstřícnost vedení místního sportovního klubu činí Roudničku vhodným místem ke konání turnajů v pétanque, a to nejen v rámci hradeckého seniorského spolku.

M. Kraus a V. Slezák