Den seniorů 2024 v Plzni

Společenské odpoledne ke Dni seniorů 2024 se konalo 1.10.2024 v Kulturním domě Šeříkovka v Plzni. Akci připravila Krajská rada seniorů Plzeňského kraje (KRS PK) se lvím podílem členky předsednictva KRS PK Stáni Adamcové. Slavnostní společenské odpoledne zahájil předseda KRS PK pan Miloslav Hora přivítáním hostů, zejména Petra Vanku, náměstka hejtmana PK, Ivanu Bubeníčkovou, starostku Plzně 1 a Jiřího Šrámka, radního Plzně. Samozřejmě popřál všem přítomným příjemnou zábavu. Odpolední program moderoval Standa Jurík, hudební skupina Golden Wind provázela celý program.

Program zahájila výborná muzikálová zpěvačka Jana Veberová, která kromě perfektního výkonu ukázala, že perfektně zvládne zpěv i bez mikrofonu. Taneční škola Filipa Gregorieadese se prezentovala především mimořádně zdatným a velmi mladým tanečním párem, který předvedl řadu společenských tanců na vysoké úrovni a stejně zaujal výrazový tanec charakteru street dance s velmi náročnými prvky a slovním doprovodem – Honza Götz a Dagmar Hříbalová. Zásadní akrobatické prvky byly obtížně fotograficky zachytitelné.  V programu nechybělo ani velmi působivé vystoupení souboru Maršálky Plzeň, kde největší sympatie sklízely mažoretky nejnižší věkové kategorie, ale i o něco starší děvčata sklidily zasloužený obdiv. Ani dospělá „děvčata“ se nenechala zahanbit což dokázaly o něco dospělejší dámy taneční skupiny  ADETO  z plzeňského TOTEMu ve dvou vystoupeních.

Je třeba ocenit, že se mladá generace věnuje také širšímu spektru činností a je ochotna se o své aktivity podělit i se seniory.  Po ukončení programu poděkoval předseda KRS PK pan M. Hora hlavní organizátorce Stáně Adamcové a všem účinkujícím za hezké odpoledne ke Dni seniorů, které senioři zakončili tancem.