Soutěžení seniorů v Heřmanicích

 

Již tradiční setkání seniorů ,,Kouzelné Heřmanice” se i přes počáteční nepřízeň počasí vydařilo. Toto setkání, které má kromě přátelského posezení i sportovní a soutěžní charakter. Úderem 13. hodiny zahájil předseda Svazu seniorů Novopacka staropacký předseda Bohouš Hamáček a za vedení města Milan Pospíšil. Oba popřáli všem hodnotné sportovní výkony, dobrou náladu a příjemnou zábavu. Tu dokreslovalo bohaté občerstvení, koláčky, zákusky, káva, čaj a nezbytný pivní doping.
Počasí zpočátku nepřálo. Nad ,,heřmanickou návsí” se mračilo a začalo i pršet. Obětaví ,,Heřmaňáci” Marcela Fajferová a pan Voráček okamžitě za pomoci dalších roztáhli velké deštníky a po chvíli déšť ustal a mohlo se začít soutěžit. Více než devadesát účastníků se zapsalo do soutěžní průkazky, která obsahovala pět disciplín. Kromě tradičních šipek, střelby na branku, hodu kroužků na cíl a hodu míčků na cíl přibyla nová disciplína a to střelba ze vzduchovky. Tu zajistil a s ochotou organizoval známý novopacký střelec a trenér Tonda Pravý. Střelba seniory velmi zaujala a do budoucna se určitě stane pravidelnou náplní soutěžení. Každý soutěžící postupně startoval ve všech disciplínách a sbíral body do celkového hodnocení. To dopadlo následovně:
Soutěž žen: 

  1.  Zemánková Zdena
  2. Kolocová Jitka
  3. Plodrová Alena

Soutěž mužů:

  1. Novotný Antonín
  2. Plecháč Jiří
  3. Hamáček Bohuslav

Závěrem mi dovolte poděkovat osadnímu výboru Heřmanice za poskytnutí  vzorně udržovaných prostor své klubovny, také všem těm, kteří připravili sladké občerstvení. Vám všem, kteří o této a řadě dalších aktivit Svazu seniořj Novopacka dosud nevíte, přijd’te mezi nás, budete vítáni.
Milan Pospíšil