Mezinárodní den seniorů Královéhradeckého kraje

Přítomné přivítala náměstkyně pro oblast sociálních věcí, kultury a cestovního ruchu Martina Berdychová. Ta rovněž předala spolu s předsedkyní Rady seniorů ČR ocenění těm seniorům, kteří se významně zasloužili o zapojení svých vrstevníků v regionu do společenských či pohybových aktivit. Pestrý hudební program i letos zajistila živá muzika pokrývající široké spektrum stylů, od dechovky Srubovanky přes komorní pěvecké sdružení Cantus Jaroměř či pop a folk v podání Allegro Olomouc, vystoupení manželů Hesových, po plesovou hudební skupinu Sonet. Nechyběla ani tradiční módní přehlídka, tentokrát v režii seniorského klubu z Choustníkova Hradiště.

Hned se třemi různými choreografiemi vystoupily dámy, seniorky z Chlumce nad Cidlinou – Country baby. V průběhu odpoledne je vystřídaly též dva taneční seniorské soubory z Olomoucka – Báječný ženský a Hanačka. O další doprovodný program se staraly informační či workshopové stánky.

Zájemci měli rovněž příležitost prohlédnout si zdarma Galerii moderního umění na Velkém náměstí, vodní elektrárnu Hučák na Labi, Muzeum východních Čech či roubený Kostel svatého Mikuláše v Jiráskových sadech. Kraj pro seniory připravil i dárek v podobě malého občerstvovacího balíčku a kávy či čaje zdarma.

Akci pořádal Královéhradecký kraj ve spolupráci s Krajskou radou seniorů Královéhradeckého kraje. Oslavy se konaly pod záštitou hejtmana Martina Červíčka a náměstkyně Martiny Berdychové.