I lidé z Dobrušky pomáhali při ničivých povodních

Příroda nám v měsíci září opět ukázala, kdo je na tom našem krásném světě pánem.

Rozsáhlé dlouhotrvající deště rozvodnily řeky a v okamžiku změnily životy mnoha lidí, kteří většinou přišli o vše. Těžko by se hledal někdo, koho by tato nezávidění hodná situace nechala v klidu.

Ani my v naší Dobrušce jsme nezůstali s lidmi postiženými těmito povodněmi pouze ve svých myšlenkách. Nevidomá Renata Moravcová okamžitě zorganizovala se členy spolků Doteky naděje a Městskou organizací seniorů Dobruška sbírku potravin a dalších potřebných věcí. Aktivně jsme se zapojili do pomoci a společně s většinou seniorů a dalších osob z Dobrušky a okolí jsme započali naši pomoc. V prvních dvou dnech bylo potřeba hlavně zajistit co nejvíce potravin a balené vody a už ve středu 18.9. odjíždělo auto s vlekem plně naloženo do Potravinové banky v Hradci Králové, odkud byla naše pomoc dále distribuována na potřebná místa.

Po opadnutí vody, kdy se řeky vrátily do svých koryt, se muselo začít s úklidem. Proto jsme společně s potravinami začali sbírat čistící a hygienické a potřeby, které opět pomohly tam, kde bylo třeba. Dokonce se k nám po dohodě s námi přidali rodiče a paní učitelky z Mateřských škol v Českém Meziříčí a v Dobrém, kde též uspořádali sbírky a my si vše vyzvedli. Během týdne jsme naplnili a odvezli tři plné dodávky s vlekem do Potravinové banky v Hradci Králové.

Závěrem bychom chtěli poděkovat vám všem, kteří nezůstali neteční, otevřeli svá srdce a pomohli.

Petr Tojnar