Sportovní hry pardubických seniorů

Dne 23.8. uspořádala Rada seniorů Pardubického kraje na rozloučení s letními prázdninami sportovní zápolení nejúspěšnějších sportovních družstev. Vybírali jsme z těch která dosáhla v průběhu roku nejlepších výsledků v halových i venkovních kláních. Záštitu nad touto akcí převzal hejtman JUDr. Martin Netolický a ten si také soutěže, zaměřené zejména na zručnost, sám vyzkoušel. Se zabezpečením nám pomohla krajská DTJ, jmenovitě její předseda Ing. Zdeněk Hrdý.

Tentokrát šlo o exkluzivní výběr pouze deseti pětičlenných týmů, složených z nejúspěšnějších seniorských sportovců kraje. Byli to pardubáci, senioři z Ústí nad Orlicí, Svitav, Chrudimi, Poličky, Přelouče a České Třebové, kteří se utkali v deseti disciplínách. Průběžně jsme si všichni vyzkoušeli novou hru, kterou Rada získala od předsedkyně RSČR Ing. Lenky Desatové. Hod pytlíkem do díry zaujal a jistě si získá popularitu.

Vítězi tohoto letního zápolení se nakonec stali reprezentanti Poličky a těsně za nimi skončilo ryze dámské družstvo z Poličky a kvalifikovalo se na krajské hry 6. září. Pobavili se jako vždy všichni bez rozdílu a bez ohledu na konečné umístění.

Poděkování patří našemu stálému partnerovi, který nám poskytuje krásné prostory pro sportování i vynikající zázemí. Jde o největší střední školu v Pardubickém kraji – Střední průmyslovou školu chemickou na Poděbradské ulici.

Co dodat. Na konec prázdnin opravdu zdařilá akce. V jejím závěru jsme si díky našim spoluorganizátorům vyzkoušeli, jak má chutnat guláš od profesionála. Je to důležité. Vždyť už 19.9. proběhne v rámci oslav Dne seniorů tradiční mezinárodní soutěž ve vaření této pochoutky v Ústí nad Orlicí, vše v gesci tamní organizace seniorů, a někteří z nás budou v porotě posuzovat, jak se komu zadařilo. Po vyhlášení vítězů může za mírný poplatek ochutnat široká veřejnost.

Vladimír Berounský