Letní den v Praze pro seniory a handicapované z Dobrušky a okolí

Do našeho hlavního města vyrážíme moc rádi, protože domů vždy odjíždíme obohaceni o spoustu nezapomenutelných zážitků, ale i o nové a zajímavé informace.  A tak, když se v našem prázdninovém plánu objevilo pozvání do Prahy, všechna místa v autobuse byla brzo obsazena nejen členy spolku DOTEKY NADĚJE a Městské organizace seniorů Dobruška, ale přidalo se k nám i několik místních, a i tentokrát pár přespolních. Cíl z dalšího letošního PUTOVÁNÍ ZA SLUNÍČKEM byl opravdu lákavý.

Již v 6.00 hodin odjížděl autobus z Dobrušky a v 6.45 se k nám v Hradci Králové přidalo ještě 6 seniorů z HOŘIC a už hurá na první plánovanou zastávku. Tím byl hrad Karlštejn a účastnice byly rády, že už nežijeme v době Karla VI, protože to by nám na tuto chloubu našich památek, byl vstup zakázán a my bychom přišly o nezapomenutelné chvíle, kdy na nás dýchly časy dávno minulé. Po komentované prohlídce a krátkém občerstvení jsme se už nemohli dočkat druhého zastavení, kterým nebyl nikdo jiný, než PRAŽSKÝ HRAD. Domluvena pro nás byla nejen prohlídka Svatovítské katedrály, Starého královského paláce, ale měli jsme možnost zajít i do baziliky. Asi je zbytečné psát další řádky o těchto našich historických skvostech.

Těžko se dá slovy popsat ten pocit, který máte, když stojíte uvnitř těchto budov, buší vám srdce a vy najednou cítíte ten nepopsatelný pocit hrdosti, že svůj život žijete právě v této naší krásné zemi s bohatou historií a jste pyšní na ty, kteří pro nás ve své dávné době tohle místo budovali. Když jsme se v podvečer vraceli krásně unavení domů, už jsme si domlouvali další návštěvu Prahy. Nestihli jsme si projít Zlatou uličku, ani Karlův most, a tak Praho, za rok se vrátíme!!

Renata Moravcová