Kratochvíle – zalitá tancem, deštěm …

V mnoha příručkách se píše Kratochvíle (zámek) – zlacená sluncem Itálie. Ta letošní Tančírna na zámku Kratochvíle, by se dalo napsat, zalitá tancem a deštěm. Přes dvě stě spokojených návštěvníků, nutno napsat tanečníků všech věkových kategorií, a především příznivců skvělé swingové kapely ZatrestBand s báječným kapelníkem Petrem Píšou.

Tančírna byla letos okořeněná přívlastkem TETOVANÁ. Kdo neměl své vlastní tetování, získal je se vstupenkou a přímo na místě si jej mohl natetovat. Ale i bez tetování si každý mohl užit skvělou náladu, pohodu pod širým nebem zámecké zahrady v netradiční otevírací době.

Za všechny přítomné patří poděkování organizátorům: triu holek Rabenhauptových a jejich přátelům. Organizátoři letos velmi dobře vsadili na místní produkty (klobásy z Řeznictví u Poláka od Františka Zíky, pivo z Pivovaru Prachatice, cider talk od Ondry Mušky ze Lhenic. Poděkování patří i zámku Kratochvíle za prostor, zapůjčení stanů z domova seniorů, od hasičů, Roučků, vybavení od Šmídů z Restaurace u zámku, či od Radka Gaiera, Již tradičně byl zajištěn tam i zpět autobus, doprava, která byla zajištěna především pro prachatické.

Akce byla podpořena městem Prachatice v rámci dotačního programu Volnočasové aktivity 21024.

Lucie Rabenhauptová

foto Jana Lábrová a RH+