Středočeši navštívili Mirakulum v Milovicích

Na pozvání místní organizace seniorů a předsedy pana Červinky vyjela skupina 40 členů Krajské rady seniorů SK do Milovic k prohlídce dnes již velice známého parku Mirakulum. Rozpaky z toho, že park a atrakce jsou určeny zejména pro děti, rozptýlil hned v úvodu prohlídky zakladatel a majitel parku Jiří Antoš. Neobyčejný muž s truhlářskými a tesařskými zkušenostmi se pustil sám do práce, aby po letech dřiny představil veřejnosti park, který nemá v republice obdoby. Ano, atrakce jsou hlavně pro děti, ale řada z nich je přizpůsobena na využití i pro dospělé, případně s trochou odvahy i pro seniory. My jsme se drželi „při zemi“ a s obdivem jsme sledovali, jak atrakce využívají děti.

Pan Antoš nás provedl velkou částí parku, podal detailní informaci o tom, co v parku najdeme, kde se můžeme najíst, napít, odpočinout, vyzkoušet si některé atrakce. Vzhledem k tomu, že hlavně v letních měsících je nápor návštěvníků obrovský, nezapomněl při realizaci na přiměřené množství stravovacích zařízení, WC, koutků pro kuřáky, rozseté množství mikrovlnek pro ohřev vlastních jídel, volné stravovací kouty, ale také chovná zvířata, jako kozy, ovce apod. Na závěr nás pan Antoš ujistil, že co by „mladší“ senior fandí naší generaci a nabídl možnost rozhovoru pro naše periodikum Doba seniorů

Senioři SK strávili krásný den, byť krátce přerušen drobným deštěm a svůj den završili návštěvou Muzea v Brandýse nad Labem.

Miloslav Vajs