Spolek seniorů Lišovsko

 

Lišovští senioři jsou opravdu aktivní po všech stránkách. Zajímají se jak o pohyb, tak o kulturu, historii a není jim cizí ani návštěva kosmetického salonu. Ten navštívily seniorky právě v Lišově. Paní majitelka je seznámila s nabízenými procedurami svého salonu a všem poskytla parafínový zábal rukou.

53 členů se zúčastnilo autobusového zájezdu do Prahy, kde si s vstřícnou průvodkyní prohlédli Hrad, Zlatou uličku, hradní zahrady, Loretu, Černínské náměstí, Nový Svět a prošli se po Starých zámeckých schodech.

Při výletu do Třeboně obdivovali interiéry zámku a nádhernou výstavu květin Amarylis, která se v jeho prostorách koná každoročně. Neodolali návštěvě Muzea čokolády a marcipánu a prošli se i po hrázi rybníka Svět.

6. května se sešli v Českých Budějovicích s jihočeským novinářem a spisovatelem Janem Štyfterem, který se, jako absolvent kulturních dějin, zajímá o to, jak se v městě žilo dříve, neboť i všední život má své dějiny. Prošli okruh ulicemi Jírovcova, Riegerova, Otakarova a Nová. Průvodce jim vtipně přiblížil svět kaváren a nevěstinců, které zde byly provozovány za 1. republiky a on je zvěčnil v knize Café Groll.

Za spolek Seniorů Lišovska: Milada Steffalová, Marie Placatková, Alena Sýkorová, Iva Knyttlová