Stovky seniorů sportovaly v Litvínově, déšť je neodradil

Sportovní hry seniorů opět ovládly Letní stadion Ivana Hlinky v Litvínově

Sportovní hry seniorů opět ovládly Letní stadion Ivana Hlinky v Litvínově

Sportovní hry seniorů již po sedmadvacáté ovládly Letní stadion Ivana Hlinky v Litvínově.  Na pět set seniorů ze třiceti klubů z celého kraje (Most, Litvínov, Meziboří, Roudnice nad Labem, Štětí, Třebenice, Litoměřice, Varnsdorf, Ústí nad Labem, Bílina, Hrob, atd.) změřilo své síly v deseti disciplínách. Utkali se například v házení šipek, běhu na čas s kolečkem, ruských kuželkách či házení kroužků na tyč . Senioři porovnávali své dovednosti v celkem deseti disciplínách. Nejstaršímu závodníkovi bylo úctyhodných 92 let!

Akci podporuje i Ústecký kraj. Na místě účastníky pozdravili hejtman Oldřich Bubeníček a radní pro bezpečnost a sociální věci Martin Klika.

„Celkem se akce i s diváky zúčastnilo více jak 800 seniorů. Na slavnostní zahájení přijel i hejtman Oldřich Bubeníček a starostové z okolních obcí, kteří finančně přispěli na takto velikou akci. Bohužel nepřálo počasí, celé dopoledne drobně pršelo a byla zima. O to více je třeba všechny přítomné pochválit, že se zúčastnili,“ zhodnotil akci Alois Malý, předseda Krajské rady seniorů ÚK.